Menu
Golfweekend / Zeeland

Golfen in Zeeland

Wil je eens golfen op een van de banen in Zeeland?

Wat Zeeland bijzonder maakt om te golfen is natuurlijk de wind. Het zorgt voor veel uitdaging want elke keer kan de wind anders zijn. Het komt vanaf een andere kant, waait harder dan gister of een windvlaag kan je bal van koers doen veranderen. Heb je al veel geoefend hiermee en wil je dit op de proef stellen in Zeeland? Of heb je nooit veel last van van wind gehad op de banen waar je gespeelt hebt? De bal zal in het beging niet landen op de plek waar u zou willen maar uit eindelijk zal het na een tijdje wat beter gaan.

Golfaanbieding in Renesse

Hoe ga je dit weekend organiseren?

Gaan jullie elk jaar op golfweekend dan weet je precies wat er moet gebeuren. Je weet met wie je gaat hebben wellicht al een vast weekend wanneer dit gedaan wordt. Als jullie dit nog nooit gedaan hebben is het belangrijk om te weten wat er geregeld moet worden. Natuurlijk heb ik een overzicht gemaakt met handige tips.

Met wie gaan jullie?

Zijn jullie beide golfers en spelen jullie bij de club vaak met andere stellen? Dan is het leuk om met een aantal stellen er op uit te gaan. Zo kunnen jullie samen golfen en dineren maar vaak is er ook tijd om even wat met zijn tweetjes wat te gaan doen. Het kan natuurlijk ook zijn dat je liever golft met de vrouwen of mannen groep. Natuurlijk kan je ook met deze groep gaan golfen in Zeeland. Waar je dan wel rekening mee moet houden is dat sommige misschien een eigen kamer zouden willen maar dat is natuurlijk zo geregeld.

Wanneer gaan jullie?

Dit is vaak het aller lastigst om te regelen een datum. Er zijn veel mensen die al ver vooruit plannen gemaakt hebben. Ze gaan misschien zelf al op vakantie, hebben een verjaardag of moeten misschien werken. Het is natuurlijk handig om een datum planner naar iedereen te sturen echter kan het zijn dat jullie er dan nog steeds niet uit komen. Wat dan handig is is om verder vooruit te plannen. Plan iets bijvoorbeeld een halfjaar vooruit, zo zal iedereen nog geen plannen in de agenda hebben staan zodat jullie sneller tot een datum komen. Zo hebben jullie ook wat leuks om naar uit te kijken. Waarschijnlijk zullen jullie tijdens het weekendje al plannen maken voor het jaar erop!

Hoe gaan jullie er naar toe?

Zeeland is voor veel mensen een stukje rijden dus hoe gaan jullie er komen? Het is ook erg afhankelijk waar jullie verblijven misschien is het ene eiland verder rijden als de ander. Jullie kunnen er natuurlijk voor kiezen om samen te rijden maar krijgen jullie dan al de golf spullen mee en natuurlijk de overige tassen?  Jullie kunnen er ook voor kiezen om de golfspullen thuis te laten en dit wellicht te gaan huren. Wonen jullie verspreid door het land dan kunnen jullie er ook voor kiezen om elkaar op te pikken in de verschillende plaatsen wanneer jullie hier langs rijden. Zo komen jullie samen in Zeeland terecht. 

Op welke baan ga je spelen?

Natuurlijk zijn er in Zeeland verschillende banen waar u op kunt spelen. De ene strak aan het water en sommige waarbij toch nog wat bomen de wind tegenhouden. Voor welke baan kiest u of staat er een op het verlanglijstje waar u graag zou willen golfen. De banen heb ik dan ook voor u op een rij gezet zodat u ook kunt golfen in Zeeland. Natuurlijk kun je ook even kijken naar de andere banen in Nederland die op de route liggen.

Golfbaan Molenberg

Heb je nog geen GVB? Dan kan je op deze baan terecht om alvast te oefenen. Het is een compacte 18- holes Par 3 baan. Hierdoor zal je ook wat sneller klaar zijn bij als bij andere 18-holes banen. Waterpartijen, bunkers, bossages en weilanden ontbreken ook niet voor het echte golf gevoel. Er kan ook goed geoefend worden op de driving range en er staan handige borden die u een indicatie geven over de afstand. De driving range is deels overdekt en hierachter vindt u ook nog een green op het putten te oefenen.

Golfcentrum Reymerswael

Deze golfbaan is een unieke plek om een balletje te slaan. Het ligt namelijk aan de Westerschelde waar Brabant, Zeeland en Vlaanderen bij elkaar komen. Deze 18-holes sea-side course met prachtig uitzicht zorgt voor grote uitdagingen. De wind is hier namelijk (bijna) altijd van de partij. Na de 18-holes kunt u ook terecht bij ‘de 19e Hole’ waar u heerlijk kunt dineren of terecht kunt voor een luncht tussendoor.

Golfbaan Grevelingenhout

52 ha aan golfbaan gelegen aan het prachtige Grevelingen meer. Eerder bestond dit terrein uit landerijen en bossen die deels omgetoverd is tot golfbaan. Deze baan ligt niet direct aan het meer waardoor je er kunt spelen zonder dat je direct omver geblazen wordt. Alsnog zorgt het voor een goede uitdaging als u niet veel ervaring hebt met het golfen met wind.

Golfbaan de Zeeuwsche

Ook deze golfbaan is te spelen zonder GVB. Het is een prachtige 9-holes baan in het hart van Zeeland. Het bijzondere aan deze baan is hun driving range, ze hebben afslagplaatsen waarbij je deels in het water slaat. In totaal hebben ze 9 afslagplaatsen waardoor je je goed kunt concentreren op de bal en zorgt voor rust.

Vrije tijd in Zeeland

Natuurlijk wordt er voor zeeland gekozen voor het golfen, maar ook voor of na het golfen kunt u hier genieten. Zo kunt u een mooie wandeling over het strand maken of combineer het juist met een fietstocht door de duinen. Kies er bijvoorbeeld voor om 1 of 2 dagen te golfen en de andere dag iets anders leuks te ondernemen. Er zijn veel leuke vissersdorpen in de buurt die zeker een bezoekje waard zijn. Natuurlijk kunt u hier ook heerlijk dineren en als u een visliefhebber bent dan zit u zeker op de goede plek. Liever geen vis, geen zorgen ook dan kunt u heerlijk dineren.

Heeft u nog leuke tips nodig voor het golfen in Zeeland?

 1. Kom genieten aan de Zeeuwse kust tijdens dit 3 daags golfarrangement.
  Tijdens uw 3-daagse golfvakantie in Zeeland verblijft u 2 nachten in een van onze luxe kamers. Op de aankomst dag kunt u genieten van het 4-gangen diner inclusief een wijnarrangement in ons restaurant. In de ochtend staat het ontbijt voor u klaar in ons hotel. Tijdens deze dagen kunt u gebruik maken om 18 holes te golfen op de golfbaan in Zeeland.
 2. Golfaanbieding in Renesse
  Dit golfarrangement biedt de golfliefhebber dé kans om kennis te maken met de prachtige omgeving en gastvrijheid in Renesse, de badplaats gelegen op het Zeeuwse eiland Schouwen-Duiveland. Dit verblijf wordt gecombineerd met 1 dag golfen op Grevelingenhout in Bruinisse aan het Grevelingenmeer. De golfbaan ligt op een half uurtje rijden van het hotel.
 3. Golf arrangement in Zeeland – Sla je slag!
  Dit hotel geeft gastvrijheid een nieuwe betekenis. Het hotel is gelegen op een van de mooiste locaties van Zeeland, tegenover boswachterij Westerschouwen en de Zeepeduinen. Dit luxe hotel met grandeur heeft alle ingrediënten voor een heerlijk verblijf aan de Zeeuwse kust, op nog geen vijftig minuten rijden vanaf Rotterdam, Breda of Antwerpen. Na een lekker dagje golfen op golfbaan Molenberg laat u zich verwennen in een van de wellness faciliteiten.
 4. 3-daags Golfarrangement in Zeeland – Golfen op een prachtige 18-holes baan
  Verbeter uw slag of maak kennis met de golfsport tijdens dit golfweekend. In Middelburg ligt de prachtige golfbaan de Zeeuwsche. Deze golfbaan biedt voor iedere golfer voldoende uitdaging. Na een sportieve dag kunt u in het luxe hotel heerlijk uitrusten en ontspannen. 
 5. 3-daags Golfweekend in Middelburg- Genieten van stad en natuur
  In het historische stadshart van Middelburg vindt u het sfeervolle vernieuwde 4-sterrenhotel en restaurant. Ook het restaurant is compleet vernieuwd. Bar Bistro DuCo is dé nieuwe hotspot van het hotel in Zeeland. Het hotel in Middelburg is de ideale uitvalsbasis voor een paar heerlijke dagen uitwaaien in Zeeland. Overdag gaat u een balletje slaan op de 18-holes golfbaan de Zeeuwsche. 

  Wilt u ook graag eens een andere provincie ontdekken? Bekijk dan één van deze mooie artikelen: